Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Att släppa taget, eller som det också kallas “let go”

Det var ett  uttryck jag funderade mycket på förr. Hurdå släppa taget? Hur kan man släppa taget om det man bryr sig om? Släpp det och gå vidare, tänk på dig själv, du kan inte hjälpa någon annan förrän du själv mår bra… Jag blev bombad från olika forum och så kallade mer utbildade och upplysta själar.

Jag har nu lärt mig vad innebörden är av att släppa taget.

Först när man förstått sitt ego kan man släppa det som är närmast ens hjärta. Vi äger inte våra barn, inte våra män, relationer eller ens vår familj. Jag provade allt möjligt för att släppa taget på egen hand. Jag blev faktiskt ironisk. Därför att ingen förstod vad det egentligen betyder att släppa taget.

Släppa taget är detsamma som acceptans,

det lärde jag mig på kundaliniyogan. Men inte utan hjälp. Jag rekommenderar  yoga för att lära sig att vara i sig själv utan inblandning, utan sitt ego. Vem är jag, vem är du? Marionettdockor styrda av myndigheter? Lidande själar? Eller är det så att vi bara är?

Jag provade olika meditationer,

om att “släppa taget” och om att “let go”, först förstod jag inget alls. Jag skulle lägga mina tankar och grubblerier i en visualiserad meditation, i en ballong… där skulle jag lägga ett helt livs lidande. Och så skulle jag släppa iväg den där ballongen ut i pereferin, med all sorg, smärta och alla svek.

Jag gjorde det varje dag, men det var helt i onödan för mig.

Det som hjälpte mig var insikter. Man kan inte styra andra. Man får lov att acceptera andras val och deras beteende. Det är det liv de valde en gång och ens egen karma. Att släppa taget handlar om att acceptera att man inte kan göra något åt situationen just när man mår som sämst. Man är då inte kapabel att hjälpa någon. Kanske inte ens en själv.

Acceptans är samma som att släppa taget

Eftersom man inte orkar mer så måste det bli så. Acceptera det som sker. Hitta ett sätt som du kan hantera, så att du kan må bättre igen.

Välkommen att kontakta mig; Se min feedback

Jag har varit med om det mesta. Och dessutom har jag visat intresse för det andliga, genom att gå kurser och köpa in material och tjänster. Kolla också gärna in min feedback.

Släppa taget är det svåraste jag varit med om. Men när man förstår begreppet upplever man en oerhörd lättnad.

Välkommen till mig, mvh Mona

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan