Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Tarotkorten och kristendomen

“En trollkona skall du icke låta leva” står det i Andra Moseboken 22:18.

Och det står en massa mer sådant i Bibeln. Bibeln tolkas av vissa troende helt bokstavligt. Andra kristna, troende har en lite mer förlåtande attityd. De kristna ska ju följa Bibeln och inte kontakta andevärlden. Men vad är då den heliga treenigheten? Är det inte andar också? Är inte Gud och Jesus också i andevärlden? Eller var är de? Jag läste i Bibeln att Jesus uppväcktes och reste till sin fader Gud på ett moln.

Det står även i Bibeln att vi inte får tolka tecken

Det är märkligt då mycket och kanske det mesta i den 2000 år gamla Bibeln har baserats på olika tecken och uppenbarelser. Så enligt mitt ringa förmenande är Bibeln inte anpassad till vår moderna tid. Man får höra att man inte ska lyssna till och inte bry sig om det #Gamla testamentet, jag undrar varför?

Jag ville aldrig göra en affär av det här.

Men jag blev anklagad för att ha kontakt med Djävulen, att ha utfört voodoo med mera. Varför det då? Jo, jag använde mig av tarotkort. Ut ur tarotkorten kan demoner hoppa ut, tarotkorten är Djävulens verk, demonerna kan komma in i ens hem och man kan bli besatt. Man kan till och med bli sönderklöst av dessa bilder. Jag tror att vem som helst i dagens moderna samhälle förstår hur vidskepligt och fel detta är.

Bara för att jag tröttnade på alla anklagelser,

ringde jag upp en representant från Pingstkyrkan, Jag spelade in samtalet. Jag frågade om de predikade om att demoner kan hoppa ut från bilder och klösa sönder människor. Vi pratade en stund, något vettigt kom inte från dennes mun. Och det beror på, att som den själv sa: “Jag vet egentligen inte vad tarotkort är, men det är väl aldrig bra att rita av Djävulen”.

Tarotkorten har ingen anknytning till Djävulen,

tarotkorten har blivit föremål för uppmärksamhet, via filmer och liknande, självklart via skräckfilmer. De har jämförts med Ouijaboard och andra liknande föremål som skapats av människor och inte någon djävul.

Visste ni om att tarotkorten användes av psykologer som Jung och Freud?

Den psykologiska inriktningen är inte värre än att tolka vilken bild som helst egentligen. Tarot är dock som ett system där man kan välja inriktning. För mig har de inget med andevärlden att göra. Därför spår jag heller inte framtid och inte heller läser jag någon annans tankar via korten.

Därav anser jag mig befriad från varje anklagelse som nämns i Bibeln

där de menar att man använder korten för divination och kontakt med de döda. Jag har lärt mig Tarot från grunden. Det är som ett spel eller en lek. Ja, du har så klart aldrig spelat kort och erfarit att något kort är mer värt än något annat?

Speldjävulen

den har inget som helst att göra med mitt arbete med tarotkorten. Ur mina tarotkort kommer endast godhet och inget kort är negativt. Man kan aldrig förlora i tarotspelet. Vad än du någonsin får höra, fortsätt på din väg. Du är gudomlig och god om du använder dessa bilder för att stötta och servera positivism till dina klienter. Jag försökte ett tag att svara på frågor som handlade om framtid, eller om andras känslor. Och jag fick betalt för det.

Jag valde bort det

Inte för att kristendomen uppmanat mig, inte för att vissa så kallade vänner fördömde mig, inte för att jag kände mig utsatt i den kristna kyrkan, utan för att det kändes fel i mitt hjärta. Framtiden är inte spikad i sten. Och det är fel att läsa andras tankar. Så mycket kan gå fel.

Jag höll på med detta så länge

och ingen anar vad som dök upp på färden. Människor som lider och har lidit på olika sätt.

Och jag tänker att de spå-damer/gubbar som tjänar pengar på detta, har kanske varken utbildning eller tillgång till etiska regler. De fantiserar ihop en historia. De tolkar korten via sin intuition och sätter griller i människors hjärnor. Framtiden finns inte, tro mig. Och tarotkorten är bara bilder om du tolkar dem intuitivt. Det kan du göra med alla bilder, men kalla det inte Tarot. Ta en annan bild, testa OH-kort. Skriv en ny fantasi, en ny saga.

Så fortsätter jag på samma väg som CG Jung med hans psykologiska och terapeutiska teorier om symboler och arketyper.

Senast idag hade jag en betalande kund,

som inte kunde acceptera eller förstå mina riktlinjer inom Tarot. Även att jag presenterat mina etiska regler innan betalning. Jag vet inte hur vi ska kunna ändra på det här och visa andra människor att framtiden bara kan gissas. Stort tack för eventuell respons på detta. Vet att jag inte fått med allt, men blev uppmanad av andevärlden att förmedla detta. De var så påträngande att jag bara måste få det ur mig. Även om jag önskar att allt hade varit perfekt och så förfärligt anpassat så jag eventuellt hade kunnat tjäna pengar på inlägget. Men jag är inte på det sättet. Jag klarar mig eftersom Gud hjälper mig.

Trots mina Tarotkort.

 

 

3 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan