Kattungarnas stamtavla

Stamtavlenamnens ursprung

Alla olika namn har betytt något för mig

S*Solvindens Manolito (från enda Maine Coon-kullen)

Den här sidan kommer att ta tid att bygga upp. Men i någon ände ska det börjas.

Namnen speglar delar av min och mina anhörigas personligheter, minnen och upplevelser.

Åtminstone i de allra flesta fall.

Alla ungar har inte fått namn efter sånger. De kan även ha fått namn från olika artister, filmer, skådespelare, sagor eller helt enkelt från någon närståendes fantasi.

S*Solvindens Amazing Face aka Mimmi… skulle heta Amazing Grace, men sen såg vi ansiktet 🙂 Så det är den simpla storyn bakom Mimmis namn. Saknar dig Mimmi…

S*Solvindens Amadeus

Wolfgang Amadeus Mozart eller Wolfgang Amadé Mozart, döpt Johannes Chrysostomus Wolfgangus Teophilus Mozart, född 27 januari 1756 i Salzburg, nuvarande Österrike, död 5 december 1791 i Wien, var en tonsättare, pianist och violinist. Området vid Salzburg och Wien hörde vid denna tid till Tysk-Romerska riket och stod under inflytande av kejsaren Josef II, som var starkt präglad av upplysningstiden.

Mozart var en av de viktigaste tonsättarna i den wienklassiska stilen och är för eftervärlden ett av de stora namnen i musikhistorien. Hans produktion (som omfattar över 600 kända verk) innehåller verk som av många anses som kronan av symfonisk, kammar-, piano-, opera- och körmusik. Många av hans verk är centrala för den klassiska standardrepertoaren.

S*Solvindens Emmaline

[FUNGERANDE YOUTUBE-LÄNK BEHÖVS HÄR]

S*Solvindens Chuck Norris

Chuck Norris, född som Carlos Ray Norris 10 mars 1940 i Ryan, Oklahoma, är en amerikanskactionskådespelare och kampsportutövare.

S*Solvindens Cristopher Walken

Den skådespelaren älskade jag så mycket att jag fick en son som ser ut som honom 🙂

Christopher Walken, född som Ronald “Ronnie” Walken 31 mars 1943 i Queens, New York, är en amerikansk skådespelare.

Walken började sin karriär som dansare i musikaler innan han gick över till teater och senare film. Som teaterskådespelare har han gjort ett hundratal roller och vunnit en Clarence Derwent award och en Obie. Han gjorde sin filmdebut i Me and My Brother (1968) och hade sin första huvudroll i The Happiness Cage (1972). Sitt verkliga genombrott fick han med filmen Deer Hunter (1978), för vilken han vann en Oscar för bästa manliga biroll. Han har senare även nominerats till samma pris för filmen Catch Me If You Can (2002).

Lämna ett svar

Till startsidan