söndag, april 21, 2024
Okategoriserade

Långt till vårstädningen

Våren är lite för långt bort just nu så det tar tid med vårstädningen.

Att vinterstäda är inget folk pratar om utan det är mest vårstädning folk talar om. Det är lättare att storstäda när våren är på väg och det är också lättare att vädra hela huset. Det blir inte ens kallt när man ska vädra på våren.

Under höst och vinter kan det vara lite svårt att vädra för då kommer det bli mycket kallt inomhus. Även i skolorna kan det vara svårt att vädra då det lätt bli kallt inomhus. Vill man ändå vädra när det är som mest kallt ute kan man göra det på skolorna när eleverna ändå har rast och är utomhus.

När eleverna sedan kliver in kan man vänta en stund innan de kliver in så att det blir varmt igen. Man kan alltid värma med extra element på vintern om det är stora salar. För stora salar tar längre tid att värma än mindre salar.

Det finns många sätt man kan värma upp olika salar med. Har man ingen element så får eleverna göra lite övningar och gå runt i salarna så att de värms upp av sin egen energi. Sedan kan man alltid bjuda elverna på gott te för då blir de snabbt varma.

Det finns mycket goda teer med olika smak som kommunen kan köpa in så att både lärare och elever får smaka på det godaste teerna som finns. Te brukar man köpa in i Sverige då man inte odlar te lika ofta i Sverige som man gör utomlands. De sorter som finns i Sverige som man odlar i Sverige är örtteer som tex nyponskal mm.

Nu när julen är här är det extra härligt med en varm kopp te framför en brasa. I bakgrunden ska man ha julsånger och bara ta det lugnt. Sedan ska man ha hemstädning pris för att kunna koppla av ännu mer där man befinner sig med en god bok i handen.

Hur gör du när du ska koppla av och det är mycket kallt därute?

 

Lämna ett svar