Pool på vintern

Sponsrat inlägg i samarbete med Poolgiganten

Dags att vinterstänga poolen utomhus

Om jag hade haft en pool skulle jag vilja ha en pool som man använder året runt. Det är verkligen superhärligt att ha en pool på sommaren och få svalka sig när det är varmt. Tänk att ha en pool även på vintern. En uppvärmd pool såklart, det vore helt fantastiskt! Att ta ett bad när snön ligger runtom. Bada i baddräkt och mössa. Så himla mysigt tycker jag!

Jag förstår att det kostar pengar och energi att ha en pool uppvärmd på vintern. Inte så väldigt miljövänligt kan jag tänka mig. Här i Sverige måste man nästan vinterstänga pool. Det är smart att göra det, för man använder nog inte poolen tillräckligt på vinterhalvåret.

Hur vinterstänger man?

Det man gör när man vinterstänger sin pool är att göra rent den, tömma den på vatten men ändå lämna lite så att den inte förstörs. Skruva loss, ta bort och koppla ur det som ska kopplas ur. Det är en process att vinter-stänga, men gör du det ordentligt så håller din pool länge. Man investerar mycket i en pool så då bör man sköta om den ordentligt.

Istället för pool på vintern.

Om jag hade en pool skulle jag investera i en jacuzzi eller badtunna som man kan använda vintertid. De är lite mindre än en pool och lättare att sköta även vintertid. Då skulle vi fortfarande kunna bada även på vintern.

Då kan man bjuda över några vänner, äta en god middag och drick någonting gott till det för att sedan ta ett dopp i badtunnan eller jacuzzin. Innan vi hoppar i badet skulle jag sätta på kaffe och te så att det är klart när vi kommer upp. Efter att ha duschat av oss skulle vi dricka kaffe och te samt äta efterrätt. Vore inte det härligt?

Ta hand om

För alla er som har en pool så rekommenderar jag att verkligen att kolla upp hur man sköter poolen. Alla årstider behöver sin skötsel och det är viktigt att ta hand om poolen så att den håller länge. Det är så sorgligt att se gamla hus med fina pooler som ingen har tagit hand om och som bara har förfallit. Nästa person som köper huset kommer antagligen att behöva göra om hela poolbygget och det är så onödigt på så många plan. Så se till att sköta om din pool!